Pregătirea Centrului Antigrindină de la Dancu, pentru simulări

grindinad

Miercuri, la ora 19.00, la Centrul Antigrindină de la Dancu, din judeţul Iaşi vor fi pregătiţi vectorii pentru seria de simulări care vor fi efectuate în acest an. “Intervenţiile ulterioare se vor efectua în funcţie de frontul atmosferic”, a declarat şeful centrului Valerică Moldoveanu.
Până la această dată, din cele 16 puncte de lansare prevăzute doar 3 sunt operaţionale, respectiv cele de la Ruginoasa, Hodora și Coarnele Caprei.
Primele rachete au fost lansate în primăvara anului trecut, dar pentru funcţionarea  prevăzută a centrului este nevoie de suplimentări de fonduri de la Ministerul Agriculturii, în subordinea căruia se află.
“De la deschiderea Centrului Antigrindină, din anul 2005 până acum, au fost alocate 2,5 milionoane de euro din cele 4 milioane necesare”, mai precizează Valerică Moldoveanu.
Rolul centrului antigrindă de la Dancu este acela de a proteja suprafeţele cu culturi agricole, vie sau livezi din judeţele Iaşi şi Vaslui.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult