Prahova: Zeci de soiuri de struguri, între care unele noi și sortimente internaționale, expuse la Valea Călugărească

82

struguri_vieZeci de soiuri de struguri, între care și sortimente internaționale, au fost expuse, miercuri, la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație (IC-DVV) din localitatea Valea Călugărească, în cadrul unui eveniment aflat la a doua ediție.

Potrivit directorului general al IC-DVV, inginerul Marian Ion, un număr de 26 de soiuri de struguri de masă, între care patru clone, soiuri nou create, dar și circa zece sortimente internaționale, au fost expuse de diverși producători la a doua ediție a Concursului și expoziției de struguri de masă, organizată împreună cu Societatea Română a Horticultorilor.

‘Față de anul trecut, avem mult mai multe probe, în jur de 15 producători și 33 de probe la concurs, față de 26 anul trecut. (…) Sunt soiuri cu coacere diferită, începând cu luna iulie și terminând cu sfârșitul lunii octombrie. (…) Se vede clar o creștere a interesului pentru concursul de struguri de masă. Dintre probele românești, avem soiul Transilvania pe care ne dorim să îl promovăm, un soi cu bobul mare, aromat și negru, dar și soiuri foarte valoroase care vor avea cu siguranță un viitor, cum sunt Tamina, Xenia sau Napoca’, a declarat directorul IC-DVV.

Totodată, în cadrul evenimentului de la Valea Călugărească au fost expuse și soiuri nou create, precum Putna, un soi omologat în 2014 și creat de Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Odobești, dar și Perla de Feredeu, o creație a stațiunii viticole Miniș.

La expoziția de la IC-DVV a participat și secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ioan Uțiu. (Sursa: AGERPRES)

 

Citește și

Cmentariile sunt închise