Prahova: Tulpină bacteriană izolată la carne de pui provenind de la Avicola Călărași

25

puiveganO tulpină bacteriană a fost descoperită în urma analizelor efectuate de DSVSA Prahova pe un lot de carne de pui provenind de la Avicola Călărași și care a fost retrasă de la comercializare în județ, autoritățile afirmând că deocamdată nu se poate spune cu exactitate dacă este vorba despre salmonella.

Până la această dată, din lotul de 2.334 de kilograme de carne de pasăre congelată care a fost retras de la comercializare și care este reținut oficial la operatorul respectiv au fost recoltate trei probe de pui grill din trei loturi diferite pentru examen de laborator fizico-chimic și microbiologic. Până la această dată, avem rezultatele fizico-chimice și corespund toate cele trei probe analizate, iar din punct de vedere microbiologic un lot corespunde, iar la două loturi a fost izolată o tulpină bacteriană care va fi trimisă astăzi la laboratorul național de referință pentru identificare și confirmare’ a declarat, miercuri, șeful DSVSA Prahova, Mihai Terecoasă.

El a precizat că respectiva carne de pui provine de la Avicola Călărași, dar și că, deocamdată, nu se poate spune cu exactitate dacă este vorba despre salmonella, autoritățile așteptând rezultatele analizelor care vor fi efectuate în laboratorul național de referință. (Sursa: AGERPRES )

Citește și

Cmentariile sunt închise