22 ianuarie 2022 - 13:20

Prahova: CJ reia programul „Lapte și corn”, după suspendare

lapte_vacaConsiliul Județean (CJ) Prahova reia derularea programului guvernamental „Lapte și corn”, care a fost suspendat temporar după ce aproape 60 de copii de la mai multe școli din județ au prezentat suspiciuni de toxiinfecție alimentară, având nevoie de îngrijiri medicale.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Prefectura Prahova, în urma analizelor de laborator efectuate de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Prahova s-a constatat că loturile de lapte incriminate au fost corespunzătoare consumului uman la producător, în timpul controalelor fiind însă depistate neconformități privind respectarea lanțului termic pe timpul transportului și depozitării produselor la beneficiari.

Astfel, rezultatele analizelor efectuate pe probele de lapte pasteurizat prelevate de la școlile ‘Elena Doamna’ și ‘Sfântul Vasile’ din Ploiești, dar și de la un distribuitor arată că laptele este necorespunzător din punct de vedere microbiologic la parametrul Enterobacteriacee. (Sursa: AGERPRES)