Pragul de la care se aplică impozitul pe profit nu va fi de 50.000 de euro

oiturcia

Știrea conform căreia ar exista un proiect de lege prin care pragul de 65.000 euro de la care o societate devine plătitoare de impozit pe profit se modifică la 50.000 euro nu se confirmă, explică MFP într-un comunicat de presă postat pe site-ul său.

„Ministerul Finanţelor Publice dezminte informaţia vehiculată în ultimele zile în mass-media, potrivit căreia există un proiect de lege prin care pragul de 65.000 euro de la care o societate devine plătitoare de impozit pe profit se modifică la 50.000 euro”, sună informația postată pe www.mfinante.ro

În presa centrală a apărut vineri o informație cum că Guvernul modifică din nou sistemul de taxare pentru micile afaceri, printr-un proiect de lege care stabilea scăderea pragului de la care se aplică taxa pe venituri de la 65.000 de euro la 50.000 de euro. Știrea vehiculată intens de mass-media centrală a fost imediat criticată de patronatele întreprinderilor mici şi mijlocii.

„Vorbim de acea mare masă de firme cu unul, doi angajaţi, maxim trei, de obicei vărul, fratele, finul. Trebuie ajutaţi să intre într-un cadru legal, dar nici să îi împovărezi”, a declarat Liviu Rogojinaru, vicepreşedintele Consiliului pentru IMM-uri, citat de Rnews.

„Statul nu beneficiază de pe urma acestui lucru, dacă impozitul pe venit e fix, pe care îl poţi controla, cel pe profit nu îl poţi controla”, a afirmat şi Florin Jianu, preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători.

Cel mai greu, arătau întreprinzătorii, va fi pentru micro întreprinderile care au probleme financiare şi acum. Statisticile arată că ponderea firmelor mici în totalul insolvenţelor a urcat de la 78% în 2010 la 85% anul trecut. (Sursa: recolta.eu)