POZITIE TRANSANTA A BULGARIEI IN PRIVINTA UNIFORMIZARII LA NIVELUL UE A PLAFOANELOR DE PLATA

82

Formula “o regula pentru toți” nu funcționează pentru plafoanele de plată. Acest lucru este în mod clar subliniat de Galina Peicheva – Miteva, membru asociat al Consiliului Director al Asociației Producătorilor Agricoli din Bulgaria (BAAP) și vice-președintele Asociației Bulgare a terenurilor agricole Proprietarii (BASZZ). Potrivit acesteia, fiecare stat membru ar trebui să stabilească el însuși metodologia de deducere a costurilor salariale și de securitate socială în cazul în care există un plafon.

Același lucru este valabil și pentru dimensiunea plafonului, care trebuie adaptată la circumstanțele naționale. Fiecare țară ar trebui să aibă libertatea de a decide unde să direcționeze suma generată de aceste plafoane în conformitate cu obiectivele planului strategic pe care l-a convenit cu Comisia Europeană. Acest lucru ar trebui făcut după o analiză, a subliniat Galina Peicheva – Miteva.

“În Europa Regiunilor există o mare diferență între Bulgaria, Germania, Franța și Grecia. Diferitele state membre au ferme de dimensiuni diferite, iar diferența de remunerare în agricultură este ridicată “, a spus ea.

“În plus, consider că sprijinul cuplat trebuie să fie majorat sau cel puțin menținut, altfel sectorul este distorsionat. Dacă vrem să sprijinim un portofoliu mai mare de animale, această listă ar trebui revăzută și revizuită. Sprijinul cuplat este importană și vorbim despre corelarea cu randamentele, nu nominală cu terenurile cultivate “, a subliniat ea.

“În prezent, lucrăm la termenii de referință pentru pregătirea unei analize SWOT a punctelor tari, punctelor slabe, beneficiile și dificultățile cu care se confrunta planul strategic național”, a anunțat Iskra Vulceva, director la „relații europene de coordonare și internaționale“, în Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor . “O achiziție publică este în curs de desfășurare, dar nu există un plan specific de pregătire a analizei. O versiune finală a planului strategic va fi disponibilă după încheierea acestei analize. Fără nici o discuție, nu vor exista planuri strategice”, a afirmat ea.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult