Poveștile comercianților de lângă piețe. Riscă amenzi, dar nu renunță

Chiar dacă este interzisă comercializarea produselor agricole și nu numai, în locuri neautorizate, străzile și intrările din piețele Municipiul Târgoviște sunt împânzite de mici comercianți. Oamenii își expun marfa la colț de stradă, pe trotuare sau la intrările din piețe în speranța ca trecătorii să cumpere câte ceva.

De cele mai multe ori, Poliția Locală îi sancționează și îi alungă pe comercianții de ocazie, însă aceștia insistă să-și valorifice marfa și revin pe străzi să-și expună produsele. Clienții nu lipsesc, fie din dorința de a cumpăra legume și fructe de țară, fie din mila comercianților care își petrec ore lângă marfă. Clienții spun că sunt mulțumiți, iar marfa este una de calitate. În plus, localnicii sunt încântați că reușesc să ajute financiar vânzătorii volanți. 

„Nu am marfă multă, niște porumb, flori și câteva frunze pentru ceaiuri. Vând puțin, iar din banii pe care reușesc să îi adun îmi cumpăr mendicamente pentru că nu mă descurc doar pensia”, a spus trist, unul dintre vânzători. 
 
Un alt vânzător, spune că orele petrecute lângă piață i se par o veșnicie. „E greu! Nu ne permitem să plătim tarabă pentru că nu avem marfă multă și nu reușim să vindem suficient ca să ne ajungă și de chiria unei tarabe”, a spus vânzătorul.  
 
„Vin din comuna Văcărești. Plătesc transport, mai beau o apă, mănânc și cam asta este vânzarea pentru o zi. Am produse din grădină, nu vin decât cu câteva legume, nu am marfă multă”, s-a plâns alt vânzător.
 
În schimb, cumpărătorii spun că sunt mulțumiți de marfa acestora.
 
„Prefer să cumpăr destul de des de la acești oameni. Consider că aceștia sunt adevărații  producători. Sunt sigură ca ei au legume și fructe din propriile grădini”, a spus unul dintre cumpărători.
 
Iar un alt localnic, spune că nu doar marfa contează dar și suportul financiar pe care îl poate oferi. 
 
„De multe ori le las câte un ban, fără să cumpăr nimic. Mă gândesc să-i ajut într-un fel sau altul. Sunt sigură că micii producători nu vin de drag aici. Îi văd cum stau zile întregi în căldură și încearcă să vândă câte ceva. Sunt niște oameni cinstiți”, a subliniat localnicul.
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole