Povestea preotului apicultor din Țopa, care mizează totul pe miere ecologică

75

albina_salbaticaPasionat încă din copilărie de creşterea albinelor, Olimpiu Burlea din Ţopa este unul dintre puţinii preoţi – dacă nu chiar singurul – din judeţul Mureş care practică în timpul liber apicultura ecologică.

Beneficiind de sprijinul părinţilor şi al soţiei, hobby-ul preotului s-a transformat cu timpul într-o mică afacere de familie cu peste 100 de familii de albine. „Pe lângă îndeletnicirile pe care le am în comunitate mă ocup şi cu apicultură. Producem miere cu cătină, miere cu nucă, miere cu scorţişoară, polen, propolis şi desigur miere de fânaţă, miere de tei când este perioada teiului, miere polifloră, tipică zonei noastre. Încercăm să promovăm mierea din zona Sighişoarei, unde am două stupine, una la Ţopa şi una la Mihai Viteazu, satul unde m-am născut şi unde se află părinţii mei”, a declarat părintele Olimpiu Burlea.

Miere ecologică, de calitate

Totodată, părintele din satul Ţopa a explicat şi conceptul de miere ecologică, produs foarte căutat şi apreciat pe piaţa de specialitate. „Mierea ecologică este mierea adunată de albinele dintr-o zonă nepoluată. Eu am o stupină aflată într-o zonă care nu este industrializată, în care florile sunt nepoluate, nu au modificări cauzate de chimizarea care se face în alte părţi şi, bineînţeles, albinele nu sunt tratate cu antibiotice, iar în miere nu apar urme de zahăr sau de alte substanţe, siropuri pe care unii le adaugă din diverse motive”, a subliniat Olimpiu Burlea, preotul pentru care apicultura este acum, mai mult  decât un hobby. (Sursa: zi-de-zi.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise