Povestea microfermei în care se obţine profit din ouă de prepeliţă

Quail eggs isolated on white
Oua de prepelita

Microferma Sâncrai se află în comuna Sâncraiu de Mureş, pe strada Plopilor nr. 25 şi este deţinută de soţii Maria şi Nicolae Radu.Business-ul a demarat iniţial în parteneriat cu un prieten care a plecat în străinătate, astfel încât microferma de prepeliţe a rămas în administrarea familiei Radu „Ouăle le comercializăm numai în judeţul Mureş, prin magazinele Palas. Am avut şi în magazinele Darina, dar s-a băgat cineva peste mine şi l-am lăsat pe el să se ocupe. Afacerea este una e familie, suntem doar eu şi soţia mea, Maria”, completează fermierul, care mai creşte şi păsări de curte şi porci.

„Mâncarea pentru prepeliţe este specială, amintesc aici porumb, sămânţă de sorg, orz, grâu, floarea soarelui şi soia. Ca şi condiţii de creştere, trebuie să ai spaţiu adecvat, cu lumină şi căldură adecvate. Stingerea e la 10 seara, până la 4 dimineaţa, când începe iluminatul, care porneşte şi se opreşte automat. E nevoie de o temperatură de 22 de grade şi vara ai nevoie de ventilatoare, ca să ţii temperatura sub control. De asemenea, mâncarea şi apa sunt automatizate”, precizează crescătorul de prepeliţe, potrivit www.zi-de-zi.ro

Ouăle sunt recoltate manual, iar producţia zilnică a microfermei este de circa 500 de ouă. „După ce recoltăm ouăle, urmează ambalarea în cofraje de 20 de bucăţi, etichetarea şi drumul către supermarketuri. Noi ne extindem în raport de cerere. Vara e mai mică cererea, însă iarna facem faţă cu greu cererii.

Scot cam 1.000 – 1.200 lei lunar profit după ele, iar după o prepeliţă profitul anual este cam de 100 de lei”, precizează Nicolae Radu. (Sursa: fabricadecarne.ro)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult