22 octombrie 2021 - 19:43

Povestea familiei Socea şi a dulceţurilor cu tâlc

cristina_dulceturiDaniel şi Cristina Socea formează o familie model, un mic univers în care orice lucru, oricât e mărunt ar fi, se face cu pasiune şi cu responsabilitate, potrivit radioiasi.ro. 

Soţii Socea au plecat în anul 1998 în Italia cu gândul de a strânge bani şi de a se întoarce acasă, ceea ce au şi făcut după 5 ani petrecuţi în străinătate. Întorşi acasă au pus bazele unei afaceri cu dulceţuri şi conserve tradiţionale, datorită căreia au devenit cunoscuţi în întreaga lume.

După aproape 4 ani de Bunătăţi Tradiţionale Cristina, soţii Socea au ajuns să livreze produse tradiţionale chiar şi în Japonia sau Nouă Zeelandă, iar cea mai mare comandă a fost în Franţa – 11 mii de borcane de dulceaţă. În timp ce producătorii se inghesuie să ocupe rafturile supermarketurilor, ei au decis să le respingă ofertele pentru că nu vor, spun ei, să se amestece printre etichete derizorii şi produse false şi au refuzat chiar şi o oferta de 100 de mii de euro, de la un investitor italian, pentru că nu au vrut să-şi dezamăgească clienţii. În timp ce lumea în care trăim a devenit o goana după cantitate, secretul bunătăţilor doamnei Cristinastă în cantităţile mici pe care le produce.

Cristina duce mai departe nu numai tradiţiile culinare româneşti culinare ci şi alte meşteşuguri pe care le-a învăţat de la părinţi  şi bunici, aşa cum este ţesutul. Face ştergare tradiţionale româneşti şi şi-a propus să reînvie tradiţia războiului de ţesut, unde îi va învăţa chiar şi  pe oaspeţii să ţeasă. (Integral pe radioiaşi.ro)