Poți lua teren arabil cu doar 10 la sută avans. Vezi cum!

12

banifffs

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a anunțat că a fost aprobată convenţia cu Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), prin care toţi fermierii, persoane fizice sau juridice, care doresc să achiziţioneze teren o pot face doar cu un avans de 10%. Restul de 90 de procente ar urma să fie garantată jumătate de către stat prin FGCR.

„Pe parcursul anului 2013, ministerul Agriculturii a promovat o ordonanţă de urgenţă care a primit, ulterior, numărul 43/2013 care se referea la partea de microcreditare, de sprijinire a celor care vor să achiziţioneze terenuri agricole. Astăzi, în aceste zile de fapt, am aprobat convenţia cu Fondul de garantare a creditului rural. Astfel încât, astăzi, toţi fermierii, persoane fizice sau juridice, care doresc să achiziţioneze teren o pot face în condiţii speciale pe baza acestui acord semnat între ministerul Agriculturii şi Fondul de garantare, Fond de garantare ce urmează să semneze, probabil, înţelegeri cu băncile comerciale”, a declarat șeful MADR.

Conform spuselor ministrului de resort, cei interesați pot cumpăra terenuri în condiţii speciale, acele condiţii fiind „de a veni doar cu un avans de 10%, iar diferenţa de 90% să fie garantată jumătate de către stat prin FGCR”, iar cealaltă jumătate să se constituite garanţie pe terenul care se cumpără.

„În acest mod şi cei care sunt îngrijoraţi de certitudinea liberalizării pieţei funciare de la 1 ianuarie 2014 au posibilitatea astăzi, pe parcursul anului 2013, să achiziţioneze teren până la 1.000 de hectare, este adevărat, astfel încât să poată să-şi desfăşoare activitatea agricolă”, a mai precizat ministrul Agriculturii. (Sursa: recolta.eu)

Citește și

Cmentariile sunt închise