Porumb infestat cu aflatoxină depistat în Dolj. 11.000 de tone de porumb au fost puse sub sechestru

porumbaflaReprezentanții Direcției Sanitar Veterinare Dolj au pus sub sechestru 11.000 de tone de porumb găsit într-un depozit al firmei Cerealcom. Analizele de laborator au arătat că porumbul conține aflatoxină. Porumbul era destinat exportului.

Potrivit directorului Direcției Sanitar Veterinare Dolj, Andrei Butaru, porumbul a fost descoperit într-un depozit de la Băilești și aparține firmei Cerealcom a omului de afaceri Mihai Anghel.

“Au fost prelevate probe de la cantitatea respectivă de porumb, iar rezultatul la alfalatoxina a ieșit pozitiv. A fost pus sechestru asigurător, iar proprietarul nu are voie sa îl înstrăineze”, a declarat Andrei Butaru, directorul Direcției Sanitar Veterinare Dolj.

La rândul său, omul de afaceri Mihai Anghel a comandat o nouă testare a porumbului. Întreaga cantitate de 11.000 de tone provine din recolta de anul trecut. Proprietarul porumbului a declarat că până acum nu a vândut nimic din această cantitate.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult