Portocale cu pesticide, comercializate la Buzău

Portocale cu pesticide și cu etichete schimbate, retrase din magazine. S-a întâmplat în mai multe magazine din Buzău dar și alte hipermarketuri din țară. De fapt este vorba despre acelați lanț de magazine care are puncte de desfacere în toață țara și unde au fost identificate portocale etichetate ca fiind din Grecia, când, de fapt, proveneau din Egipt.

Alerta alimentară a fost dată în toată țara, iar lanțul de magazine a emis deja un comunicat prin care informează asupra produselor cu pesticide.

” Vă informăm că urmare a notificării primite din partea furnizorului ANDROS STIL SRL, CARREFOUR ROMÂNIA SA a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolului menționat mai jos. Motivul rechemării: depasire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (Dimetoat, Chlorpirifos)”, se arată în comunicat.

La Buzău au ajuns peste 200 de kilograme de portocale din lotul cu problemă. Cantitatea a fost comercializată în trei din cele patru magazinele pe care furnizorul respectiv le deține în municipiul reședință de județ.

“La nivelul județului Buzău au fost comercializate 223 kg portocale la nivelul a 3 unități de comercializare aparținând aceluiași lanț de supermarketuri. La acest moment, la nivelul județului Buzău, în stoc nu se mai găsește nicio portocală din lotul incriminat”, a declarat Iulian Moca, purtător de cuvânt al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Buzău.

ANSVSA a emis ieri o alertă alimentară în legătură cu un lot de portocale comercializate în perioada 23 decembrie 5 ianuarie, provenit din Egipt. Fructele conțineau concentrații de pesticide pestye limitele admise, ceea ce poate crea riscuri pentru sănătatea umană.
“Riscul este faptul că acestea au remanență în organism și pot produce anumite boli persoanelor care le consumă, chiar și unele boli cancerigene.”

De la Brăila, autoritățile au retras portocale din lotul incriminat de la un magazin, iar din Galați de la șapte obiective.

Fructele urmează să fie retrase din magazine, iar cei care le-au cumpărat sunt sfătuiți să nu le consume, ci să le returneze sau să le distrugă.

” Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 23.12.2021-05.01.2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Ne cerem scuze pentru inconveniențele create”, se anunță n comunicatul emis de hipermarketul respectiv.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole