Ponta: România își face un brand extrem de apreciat pe plan internațional privind produsele bio

pontassPremierul Victor Ponta a afirmat miercuri că România începe să își facă un brand extrem de apreciat pe plan internațional în privința produselor bio.

„A fost un an agricol bun și datorită condițiilor meteo foarte bune, dar și datorită faptului că anul trecut, la propunerea ministrului Agriculturii, am venit din timp cu subvențiile. La fel se întâmplă și anul acesta. În mod sigur producătorii, fermierii au deja banii necesari pentru a începe lucrările încă din acest an. Cred că este o mare oportunitate pentru România de a avea stabilitate în producția agricolă. Susțin în mod special o nișă, care însă s-a dezvoltat extrem de mult, cea a produselor bio. Cred că aici România, încet-încet, își face un brand extrem de apreciat pe plan internațional. Vom acorda tot sprijinul pentru dezvoltarea acestui domeniu în care România are un potențial extraordinar”, a declarat miercuri Ponta, prezent la expoziția internațională Indagra.

El a mărturisit că a discutat cu ministrul Agriculturii despre posibilitatea dublării suprafețelor cultivate cu produse bio, care în prezent ajung la 400 de mii de hectare.

„Sprijinul pentru producătorii noștri naționali îl acordăm de fiecare dată. M-am bucurat foarte mult să văd primele statistici legate de reducerea TVA la pâine, reducerea prețului și la făină, și la produse de panificație. Cred că deocamdată proiectul este un succes”, a mai spus șeful Executivului.

Ponta a amintit și de existența câtorva „succese importante”, cum ar fi deschiderea pieței Chinei pentru producția românească de carne de porc și de bovine.

Premierul Victor Ponta și ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, au vizitat miercuri expoziția internațională Indagra din București. Cei doi demnitari au vizitat mai multe standuri, inclusiv unele cu produse bio, unde șeful Executivului s-a întâlnit și cu soția sa, europarlamentarul Daciana Sârbu.

De asemenea, Victor Ponta, Daniel Constantin și ambasadorul Franței, Philippe Gustin, au tăiat o panglică inaugurală, menită să marcheze o colaborare cu un hypermarket din Franța privind expunerea unei game de produse eco românești în magazinele din România ale companiei franceze. (Sursa:AGERPRES)

Citește și

Comentariile sunt închise