Ponta promite subvenții de 6 miliarde de lei în agricultură

pontasedintaPremierul Victor Ponta a prezentat, joi, un raport al cheltuielilor de la bugetul de stat în 2013 și obiectivele financiare pe care le are Guvernul în anul 2014.

În acest context, Ponta s-a lăudat cu reducerea TVA-ului la pâine și a promis subvenții de 6 miliarde de lei, în special în agricultură.

Potrivit raportului prezentat, premierul subliniază că printre obiectivele atinse în 2013 de către Guvernul pe care îl conduce sunt clasarea pe locul al doilea între țările Uniunii Europene la creșterea industrială (7,5%) și restabilirea fluxului de plăți pe 5 Programe Operaţionale blocate din cauza neregulilor înregistrate în perioada 2010-2011: POS Mediu, POS DRU, POR, Programul operațional de pescuit și POS Transport.

În ceea ce privește anul 2014, Victor Ponta promite 6 miliarde de lei pentru subvenții, în special în agricultură, și 40 de miliarde de lei pentru investiții (6% din PIB; în 2011, s-au alocat 35,4 miliarde de lei pentru investiții).

Șeful Executivului a dat asigurări că, anul viitor, vor crește investițiile publice, în special creșterea cofinanțării fonduri europene, mediul de afaceri va fi stimulat prin scheme de garanții de stat și ajutoare de stat (în special schema garanții IMM-uri).

Nu în ultimul rând, Ponta a mai promis că va Guvernul pe care îl conduce va oferi sprijin producătorilor agricoli și, după reducerea TVA-ului la pâine, se pregătește să reducă TVA-ul și în cazul altor categorii de produse. (Sursa: recolta.eu)

Citește și

Comentariile sunt închise