Ponta: Până la finele anului, România poate depăși 55% grad de absorbție a fondurilor europene

39

sedintaponta21Premierul Victor Ponta i-a solicitat, marți, ministrului Fondurilor Europene și celorlalți miniștri cu atribuții în domeniu să urgenteze procedurile pentru accesarea banilor europeni astfel încât gradul de absorbție să fie, la finalul anului, de peste 55%.

Sunt 10 zile în care atenția este pe campanie, dumneavoastră aveți altă obligație principală. Și anume, avem astăzi, domnule ministru Teodorovici, 44 % grad de absorbție, dar până la sfârșitul anului, cu tot ceea ce trimiteți, trebuie să sărim bine de 50%, pentru ca anul viitor să avem șansa să ținem același ritm. Deci, vă rog, toți cei care aveți Autorități de management, Transporturile, Mediu, POR-ul, sigur că da, POS-CCE, toate celelalte, grăbiți transmiterea de documente de plată. De la 7% la 44%, o să-mi ziceți că e bine. Nu e bine. Eu vă zic că se poate mai mult și, până la sfârșitul anului, putem să trecem bine de 55%, bani efectiv încasați de România din fonduri europene”, a declarat premierul, la ședința de Guvern de marți, potrivit AGERPRES.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult