Ponta: Guvernul a alocat la Agricultură 6,3 miliarde de lei pentru plata schemei unice de ajutor pe suprafață

sedintaguvern6martie

Guvernul a adoptat în ședința de luni o Hotărâre prin care s-au pus la dispoziția Ministerului Agriculturii fonduri de 6,3 miliarde de lei pentru plata schemei de ajutor pe suprafață, a declarat premierul Victor Ponta într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria la finalul ședinței de Guvern.

“Am adoptat Hotărârea de Guvern prin care Ministerul Agriculturii are la dispoziție 6,3 miliarde de lei pentru plata cuantumului schemei unice de ajutor pe suprafață. Evident, bani care vor fi recuperați de la Uniunea Europeană în cursul lunilor ianuarie și februarie”, a declarat premierul.

“Acest lucru asigură toate resursele financiare pentru agricultură și în mod sigur se vor reflecta în rezultatele pe 2014 ale acestui sector”, a declarat premierul.Ponta a adăugat, în privința acestei alocări, că “este pentru prima dată când reușim dincolo de plata avansului să plătim și restul sumelor înainte de a începe campania de primăvară din 2014”.

Victor Ponta a mai precizat că în cadrul ședinței de Guvern s-a făcut o trecere în revistă legată de “de rezultatul excepțional al absorbției fondurilor europene, atât la agricultură, cât și la fonduri de coeziune și structurale”.

“Peste 5,5 miliarde de euro, bani nerambursabili, au intrat în România în anul 2013. Și, evident, anul 2014 trebuie să constate o creștere a acestor intrări, având în vedere nu doar faptul că toate programele sunt operaționale, ci și faptul că intrăm deja în noul exercițiu 2014-2020”, a mai declarat premierul. ( Sursa: AGERPRES)