Ponta, către ministrul Agriculturii: Spuneţi mai des că am aprobat 2,9 miliarde lei pentru plăţi directe

12

pontaff

Premierul Victor Ponta l-a atenţionat, miercuri, în deschiderea şedinţei de Guvern, pe ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, să informeze mai des publicul despre faptul că a fost aprobată suma de 2,9 miliarde de lei, ca avans pentru plăţile directe către fermieri, dar şi despre proiectul de sprijinire a tinerilor fermieri.

„Domnule ministru al Agriculturii (Daniel Constantin – n. r.), să spuneţi mai des şi că am aprobat cei 2,9 miliarde de lei, avansul pentru plăţile directe pe care, sigur, o să-i primim de la Comisia Europeană, dar abia la începutul lunii ianuarie (2014 – n. r.). Să fim, ca şi anul trecut, în acelaşi grafic de plată anticipată, adică atunci când au oamenii nevoie de bani (…). De asemenea, vreau să vă rog să prezentaţi foarte clar şi foarte bine acel proiect de sprijinire a tinerilor fermieri prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. A mai fost prezentat de câteva ori, dar a căzut în derizoriu. Nu vreau să mai anunţăm că dăm nu ştiu câte zeci de mii şi după aia să fim obiect de glumă. Vreau să-l pregătiţi bine, să arătaţi cum se implementează şi, după aceea, să şi reuşim acest lucru”, a afirmat Ponta.

Pe de altă parte, şeful Guvernului a adăugat că trebuie avute în vedere şi rezultatele investigaţiei declanşate de Consiliul Concurenţei pe piaţa cerealelor.

„(…) vă rog, de asemenea, să ţineţi legătura cu Consiliul Concurenţei să vedeţi dacă rezultatul investigaţiilor poate să oprească acest fenomen de scădere a preţurilor în momentul în care există o producţie importantă”, a declarat Victor Ponta.

Companiile vizate de investigaţia declanşată de autoritatea de concurenţă sunt Agricover, Alfred C. Toepfer, Ameropa, Brise Agricultura, Brise Group, Bunge, Cargill, Glencore, Nidera şi United Grain. ( Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise