Ponta: Am discutat cu Cioloș despre noua PAC

pontasedintaPremierul Victor Ponta a declarat, marți, că în întâlnirea pe care a avut-o cu Dacian Cioloș, comisarul european pentru agricultură, a fost abordată problema noii politici agricole comune a Uniunii Europene.

„Am discutat problema noii politici agricole comune a Uniunii Europene — a fost și ministrul Agriculturii la întâlnire — și modul în care România va folosi această nouă politică agricolă comună pentru continuarea dezvoltării agriculturii. 2013 a fost un an excepțional. A fost primul an după 1994, cred, deci după 20 de ani, când exporturile românești de produse agroalimentare au depășit importurile. Era o tragedie a României, cum e posibil ca o țară atât de bogată din punct de vedere agricol să importe mai multă mâncare decât să exporte. Și anul trecut am întors această balanță”, a spus Ponta.

El s-a pronunțat pentru modernizarea agriculturii românești și susținerea agriculturii ecologice.

„Agricultura ecologică o susțin în totalitate. Guvernul a adoptat o mulțime de măsuri și va adopta în continuare pentru susținerea agriculturii ecologice”, a adăugat Victor Ponta. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Comentariile sunt închise