Poliţiştii bucureşteni efectuează controale la mai multe firme din domeniul panificaţiei

20

paine31

Poliţiştii bucureşteni efectuează, marţi, verificări la mai multe societăţi comerciale care au ca obiect de activitate fabricarea pâinii, a prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie, informează Poliţia Capitalei.

„Activităţile desfăşurate de către peste 70 de poliţişti bucureşteni se axează pe legalitatea înregistrării în contabilitatea societăţilor comerciale a tuturor operaţiunilor contabile efectuate, respectiv achiziţii de materie primă (făină, drojdie, amelioratori etc.), dar şi pe comercializarea produselor de panificaţie către consumatori”, informează DGPMP într-un comunicat.

La această acţiune, poliţiştii bucureşteni beneficiază de sprijinul inspectorilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, precum şi al celor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti.Astfel, Poliţia Capitalei controlează şi verifică mai multe societăţi comerciale, cu aproximativ 30 de puncte de lucru din Bucureşti, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul panificaţiei.

Producătorii din domeniul panificaţiei vor fi verificaţi de poliţiştii de la investigarea fraudelor începând cu 1 septembrie, controalele făcând parte dintr-o acţiune amplă care are ca scop combaterea evaziunii fiscale, declara, la începutul lunii august, şeful Poliţiei Române, chestor-şef Petre Tobă.

„De la 1 septembrie vrem să demarăm o acţiune la nivel naţional pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul panificaţiei. Vor fi demarate controale de la producători până la momentul în care un produs finit este vândut către populaţie. În momentul de faţă, avem acţiuni şi verificări în zona silozurilor, în zona unde se exportă toate aceste cereale. Este o activitate în derulare pe care punem foarte mare accent. Este o verificare pe care dorim să o intensificăm începând cu 1 septembrie”, a afirmat Tobă. ( Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise