POLITICI AGRICOLE CONEXATE

34

România se alătură Bruxelles-ului in demersul de simplificare a Politicilor Agricole Comune.

Pentru a defini prioritățile s-a constituit un grup tehnic de lucru, la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Executivul încurajează ca toate formele asociative din sectorul agricol să se implice și să contribuie la conturarea unei concepții unitare în Politica Agricolă.
Grupul tehnic este format din reprezentanți ai Ministerului Agriculturii ai Mediului, ai Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, precum și reprezentanți ai Academiei de Științe Agricole și Silvice, ai Academiei Române, ai Institutului de Economie Agrară și ai universităților/institutelor de cercetare din domeniu.

Crearea acestei entitati urmareste mai multe tinte, pentru a pregăti sectorul agricol românesc să răspundă principalelor provocări cu care se confruntă agricultura și mediul rural, din punctul de vedere al securității alimentare, al vitalității zonelor rurale și al contribuției la soluționarea provocărilor reprezentate de schimbările climatice..

Obiectivul specific al grupului tehnic de lucru îl reprezintă elaborarea de contribuții ale sectorului agricol românesc în contextul provocărilor menționate anterior care vor fi formulate pe parcursul procesului de consultare publică lansat de către Comisia Europeană pentru a defini prioritățile de viitor ale Politicii Agricole Comune, privind modernizarea și simplificarea politicii agricole comune după anul 2020.

La nivelul Comisiei Europene are loc o amplă consultare privind modernizarea și simplificarea politicii agricole comune România alăturându-se acestui demers. Pe site-ul www.madr.ro, a fost postat link-ul către consultarea publică a CE și un chestionar adresat tuturor celor interesați.
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale încurajează toate formele asociative din sectorul agricol să se implice și să contribuie alături de reprezentanții grupului tehnic de lucru la conturarea unei concepții unitare a sectoarelor prioritare pentru România în Politica Agricolă Comună (PAC) după 2020 se arata in comunicatul oficial emis astazi de minister

Citește și

Cmentariile sunt închise