Politica Agricolă Comună, în cifre

17

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cheltuielile din agricultură reprezintă în momentul de față aproximativ 40% din bugetele anuale europene, fiind un punct cheie al politicilor europene. Politica agricolă comună a fost modificată ultima dată în anul 2003, dar după aderarea a 13 state noi a devenit evident faptul că această politică va trebui adaptată noilor provocări. Parlamentul, Comisia și statele membre au ajuns la un acord politic privind felul în care trebuie să arate pachetul de reformă.

Instituțiile au ajuns la un acord politic pe 26 iunie 2013. Acesta acoperă, printre altele, plățile suplimentare obligatorii pentru fermierii tineri, consolidarea organizațiilor fermierilor și mai mult accent pe protecția mediului. Acordul nu include plafonarea plăților directe către fermele mari, nici distribuția fondurilor între fermieri, aceste lucruri depinzând de negocierile privind bugetul UE pe termen lung.

Parlamentul va vota asupra întregului pachet de regulamente privind reforma politicii agricole imediat ce se vor încheia negocierile privind bugetul pe termen lung. Noua politică agrară ar trebui să fie implementată de la începutul anului 2014.

Sursa: amosnews.ro

Citește și

Cmentariile sunt închise