Polenul şi cimbrişorul te apără de borelia

68

Borelia, boala care a băgat spaima în noi toţi, “se lipeşte” în special de organismele care au un sistem imunitar slăbit. În schimb, un corp cu o capacitate de autoapărare forte va şti să ţină piept infecţiei. Dr. Cristina Bălănescu, specialist în medicină naturistă, ne spune cum să ne fortificăm imunitatea prin metode la îndemâna oricui.
Cele mai bune leacuri

Polenul

    Se amestecă 10-15 g de polen cu 200 g de miere de albine; se consumă după micul dejun, două-trei luni; se face pauză 15-20 de zile şi se reia cura timp de un an.
    Altă variantă de tratament: timp de 3-4 zile pe săptămână se ia câte o linguriţă de granule de polen, cu apă, dimineaţa, fie pe stomacul gol, fie după un mic dejun bogat în fructe şi sucuri de fructe; cura durează douătrei luni, apoi se face pauză 15-20 de zile şi se repetă pe durata unui an.

 
Propolisul

    Se iau câte 15 picături de tinctură de propolis de trei ori pe zi; cura durează 20 de zile, apoi se face pauză 10 zile; se continuă un an.
    Altă variantă de tratament: se iau două granule de mărimea unui bob de piper, zilnic (una după micul dejun, a doua după masa de prânz); dacă granulele sunt mai mari, se ia una pe zi; se ţine cura timp de un an.

Plantele medicinale

    Se amestecă, în părţi egale, următoarele plante: echinaceea, ceai verde, cimbrişor şi busuioc; în 250 ml de apă clocotită se pune o lingură din acest amestec, după care se mai adaugă o linguriţă de merişor şi 5 bobiţe de ienupăr; se acoperă vasul şi se lasă 20 de minute; se beau zilnic 4 căni (un litru) din această infuzie; cura durează 10 zile pe lună şi se ţine timp de un an.

Ce te mai ajută

    Acupunctura, masajul, reflexoterapia şi chinetoterapia stimulează, de asemenea, capacitatea de autoapărare a organismului.
    Dieta: consumă cât mai multe fructe şi legume, salate şi verdeţuri (antioxidanţii pe care îi conţin cresc imunitatea).

Dacă ai contractat boala…

… trebuie să urmezi un tratament îndelungat cu antibiotice puternice, care pot afecta ficatul. Deci şi acest organ vital are nevoie de protecţie. Planta cu cel mai spectaculos efect în regenerarea celulei hepatice este…

    Armurariul Se iau zilnic 3 comprimate de armurariu timp de un an.
    Alte variante de tratament: se beau zilnic 3 căni de ceai de armurariu (se găseşte la magazinele naturiste), pe toată durata tratamentului cu antibiotice, şi încă 3 luni, minimum, după încheierea lui. Se face un decoct din seminţe de armurariu: seminţele se pisează (nu atât de mărunt cât să devină pudră) şi se pune o linguriţă cu vârf la 250 ml de apă care dă în clocot; se lasă la fiert un minut, apoi se ia vasul de pe foc şi se mai ţine acoperit 10 minute; se filtrează şi se bea acest ceai zilnic, cât timp iei antibiotice şi încă 3 luni după aceea.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult