PNDR 2014-2020: Fermierii pot primi plăţi compensatorii de până la 620 de euro pe hectar pentru conversia la agricultura ecologică

16

ferma_primavaraDată fiind cererea foarte mare de produse ecologice pe piaţa europeană, dar şi în alte ţări dezvoltate din întreaga lume, Ministerul Agriculturii, prin noul Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, susţine din punct de vedere financiar pe fermierii care au ales să practice agricultura ecologică, plăţile compensatorii la unitatea de suprafaţă fiind semnificative.

În PNDR 2014-2020, Măsura 11 – „Agricultura ecologică” bugetul pentru această nouă măsură în România este de 36,1 milioane de euro, cuprinzând atât fondurile europene, cât şi contribuţia naţională, potrivit datelor publicate de Ministerul Agriculturii.

Sprijinul se acordă fermierilor ca sumă fixă pe unitatea de suprafaţă (ha) şi reprezintă o compensaţie pentru pierderile de venit şi costurile suplimentare suportate de beneficiarii care încheie angajamente privind conversia sau menţinerea practicilor de agricultură ecologică.

Valoarea plăţilor compensatorii, prin Măsura 11 – Agricultura ecologică

Submăsura 11.1 – Sprijin pentru conversia la metodele de agricultură ecologică

Pentru culturi agricole pe terenuri arabile (inclusiv plante de nutreţ) – 295 euro/ha/an, legume – 500 euro/ha/an, livezi – 620 euro/ha/an, vii – 532 euro/ha/an, plante medicinale şi aromatice – 460 euro/ha/an. (Integral pe ziarulmara.ro)

 

Citește și

Cmentariile sunt închise