PNDR 2014-2020: Dosarele se vor depune tot timpul anului, evaluarea proiectelor se va face trimestrial

13

tinerifermieriUna dintre marile bătăi de cap ale fermierilor care au accesat fonduri europene pe vechiul Program Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) tinde să devină istorie. Ministrul Daniel Constantin a anunțat producătorii agricoli că în PNDR 2014-2020 va exista o depunere ”permanentă” a dosarelor, evaluarea acestora fiind făcută trimestrial.

Șeful de la MADR a recunoscut că o problemă majoră a vechiului PNDR a fost intervalul scurt de timp pe care fermierii l-au avut la dispozție pentru a întocmi și depune dosarele pentru a accesa banii europeni. În noul PNDR, această chestiune ar putea fi rezolvată foarte simplu, crede ministrul Daniel Constantin. Împreună cu echipa sa, acesta pune la punct un sistem prin care depunerea dosarelor pentru cele 14 măsuri din PNDR 2014-2020 se va face tot timpul anului, iar evaluările proiectelor vor fi trimestriale. ”Dacă un proiect nu intră în trimestrul 1, el intră în evaluare în trimestrul 2”, a explicat Daniel Constantin, pe scurt, mecanismul care va ușura viața agricultorilor.

În cadrul unei vizite de lucru ce a cuprins Maramureș și Cluj, ministrul agriculturii s-a întâlnit cu mii de fermieri și a participat la prima consultare publică pe PNDR 2014-2020.

Constantin a anunțat că ultima formă a PNDR 2014-2020 va fi trimisă la Bruxelles în jurul datei de 20 martie, urmând ca în aprilie să fie publicat primul ghid, iar în ami să fie deschisă prima sesiune de proiecte europene –  pe investiții în agricultură (fosta Măsură 121). (Integral pe agrointel.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise