2 decembrie 2021 - 21:42

Ploi până miercuri dimineața

ANM a emis o informare meteorologică pentru toată țara.

ploaie
Vremea va continuă să fie rece în prima jumătate a acestei săptămâni. Din acest motiv, Administrația Națională de Meteorologică a emis o informare meteorologică fără cod valabilă la nivelul întregii țări pentru ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și precipitații mixte la munte.

Începând din noaptea de luni spre marţi, de la ora 2:00, şi până miercuri, la ora 10:00, aria ploilor se va extinde treptat și va cuprinde majoritatea regiunilor. Ploile vor fi mai însemnate cantitativ la început în jumătatea sudică a teritoriului, iar începând din a două parte a zilei de marți, 11 octombrie, mai ales în est, sud-est și la munte. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și local 40-50 l/mp, cu precădere în Moldova, nordul Munteniei și al Dobrogei, precum și în zonele montane.
Pe parcursul zilei de marți, la munte precipitaţiile vor fi mixte, apoi vor predomina ninsorile, în special la altitudini mai mari și mai ales în nordul Carpaților Orientali se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 55-65 km/h, îndeosebi în est și la munte, iar pe crestele montane înalte va depăși 70-80 km/h, viscolind ninsoarea.