Plăți APIA și termene LIMITĂ pentru fermieri în luna ianuarie

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) desfășoară în luna ianuarie mai multe plăți pentru fermierii români, precum și sesiuni de primire a cererilor de plată pentru anumite scheme de sprijin.

APIA informează potențialii beneficiari că până la data de 31 ianuarie 2022 inclusiv, se depun Cererile de plată care vizează rambursarea ajutorului de stat pentru cantitățile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 octombrie – 31 decembrie 2021 (trimestrul IV al anului 2021).

Cererile se depun la Centrele Județene ale APIA de către administratorul/ reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia. Mai multe detalii despre documentele necesare puteți citi AICI.

De asemenea, tot în luna ianuarie, APIA poate începe plata Ajutoarelor Naționale Tranzitorii (ANT), atât pentru sectorul vegetal cât și zootehnic, subvenție care se achită din bugetul de stat în anul viitor celui în care se depune cererea unică. Plățile pot începe după ce Ministerul Agriculturii va lansa în dezbatere publică plafoanele pentru fiecare sector, iar acestea sunt aprobate de Guvern și publicate în Monitorul Oficial.

Tot pe parcursul lunii ianuarie, agenția continuă și plățile regulare pentru fermierii care au depus cereri unice de plată în anul 2021. Până la finalul anului 2021, fuseseră autorizați la plată 92,65% din numărul total de fermieri eligibili.

Pentru a afla mai multe detalii despre plățile și măsurile desfășurate de APIA la începutul acestui an, vă invităm luni, 10 ianuarie 2022, începând cu ora 20:00, să urmăriți emisiunea ”Agricultura la Raport” realizată de Ovidiu Ghinea la AGRO TV, acolo unde va fi invitat directorul general al APIA, Adrian Pintea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole