Plăți APIA la zi anunțate de directorul Adrian Pintea – Peste 330 milioane EURO au intrat în conturi

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat în forță campania de plată în avans a subvențiilor pentru anul de cerere 2021. Astfel, în data de 18 octombrie, prima zi de plăți, agenția a efectuat plățile către un număr record de fermieri.

”În data de 18 octombrie am dat startul plăților în avans pentru campania 2021. Mă bucur că am reușit încă din prima zi la plată un număr de fermieri și o sumă record. Respectiv, într-o singură zi, 39.623 au fost autorizați la plată cu suma de 161 milioane de euro”, a precizat directorul general APIA, Adrian Pintea, în cadrul videoconferinței „Afaceri în agricultură” organizată de grupul de presă Bursa.

Potrivit șefului APIA, până la această dată, peste 264.000 de fermieri au fost autorizați la plată, iar peste 330 de milioane de euro au fost plătite și au intrat sau urmează să intre în conturile fermierilor în cel mai scurt timp.

”Din data de 18 octombrie până astăzi inclusiv, avem deja autorizați la plată 264.865 de fermieri, cu suma de 337 de milioane de euro. Vreau să îi asigur pe fermieri că aceste sume le avem asigurate, eu m-am asigurat ca în contul agenției să fie banii luați în avans de la Ministerul Agriculturii, tocmai pentru a scurtcircuita cumva tot circuitul bancar, astfel încât din momentul în care noi facem plățile, în aproximativ două zile fermierii noștri să aibă banii în cont”, a mai subliniat Adrian Pintea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole