Plăți APIA ASTĂZI! Aproape 1 miliard de EURO au intrat în conturile fermierilor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) continuă plata avansului în ritm susținut, astfel că suma ajunsă deja în conturile fermierilor se apropie de un miliard de euro.

Potrivit directorului general al agenției, Adrian Pintea, peste 537.000 de fermieri au fost deja autorizați la plată. ”În perioada 16 – 28 Octombrie 2022, APIA a autorizat suma de 948, 46 milioane euro pentru un număr de 537. 382 de fermieri”, a precizat Pintea într-o informare adresată fermierilor.

Astfel, deși termenul limită pentru plata avansului este 30 noiembrie, probabil că APIA va finaliza plățile înainte de termen, undeva în prima jumătate a lunii noiembrie. Apoi, începând din 2 decembrie, va fi demarată campania de plăți finale.

Sursele de finanțare sunt: Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) şi Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), la care se adaugă cofinanțarea de la Bugetul Național.

De asemenea, șeful APIA a mai anunțat și efectuarea plății ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna august 2022. În acest sens, aproximativ 1,39 milioane de lei au fost virate în conturi.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole