Plată suplimentară pentru tinerii fermieri sub 40 de ani

60

daniel_tineriDaniel Constantin a precizat că OUG aprobată miercuri prevede și o schemă de plăți directe pentru tinerii fermieri.

“Introducem posibilitatea ca tinerii până în 40 de de ani care au suprafețe nu mai mari de 60 de hectare să primească pentru o perioadă de cinci ani — 2015-2020 — o plată suplimentară, cu 25% mai mare față de cei care au peste această vârstă de 40 de ani”, a declarat ministrul Agriculturii.

Constantin a mai spus că OUG prevede, totodată, și o schemă de plăți directe care are în vedere “sprijinul cuplat” pentru fermieri.

“Pentru anumite categorii pe care fiecare stat membru poate să le definească se consideră necesar să se transmită solicitarea către CE, solicitarea pentru categoriile respective, dar și pentru cuantumul pe care dorim să-l acordăm. România a definit o listă cu acele categorii de culturi care să beneficieze de sprijinul cuplat, dar și pentru sectorul zootehnic. Pentru sectorul zootehnic, acolo unde de la 1 aprilie 2015 se vor elimina cotele de lapte (…) pentru cei care au între 10 și 150 de capete. Un sprijin suplimentar pentru cei care au vaci pentru lapte care pornește de la 350 de euro în anul 2015 și poate ajunge la sume mai mari către 2020”, a declarat ministrul Agriculturii.

OUG mai stabilește că începând cu anul 2018 nu se mai pot primi cereri de plată, subvenții, plăți directe, dacă nu există documentele cadastrale.

“Este un lucru pe care l-am prevăzut pentru că începând cu anul 2020 previziunea europeană este aceea de a se trece de la plata pe suprafață la plata pe fermă”, a mai declarat Daniel Constantin, citat de AGERPRES..

Citește și

Cmentariile sunt închise