Plata subvenţiilor în agricultură, aprobată de Guvern

47

sedintaguvern6martieÎm cadrul ultimei ședințe de Guvern, de ieri, 6 martie, a fost aprobată plata subvențiilor în agricultură.

“Prin hotărârea de guvern pe care o aprobăm, începem plata subvenţiilor la agricultură. Dacă nu am fi avut atâtea contestaţii de la PDL şi atâtea întârzieri, puteam s-o facem mai repede. Să le mulţumească celor de la PDL – care mai sunt în PDL, care n-au plecat din PDL pe la alte partied – pentru faptul că ne-au contestat la Curte şi n-am avut bugetul mai repede. Important e însă că cred că au nevoie de subvenţii şi, practic, prin adoptarea de astăzi, în zilele următoare încep plăţile”, a afirmat premierul Victor Ponta, în timpul ședinței..

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va aloca Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) sumele necesare decontării contravalorii schemelor de plăţi unice pe suprafaţă (SAPS) aferente anului agricol 2012 -2013, precum şi a măsurilor de piaţă şi intervenţie în piaţă derulate prin APIA.
Beneficiarii schemelor de plăţi unice pe suprafaţă sunt în număr de 1.072.289, fermieri pentru care s-a efectuat verificarea condiţiilor de eligibilitate.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult