Plata ajutorului Covid pentru crescătorii de BOVINE – Anunțul șefului MADR

Crescătorii de bovine vor primi anul acesta un ANT simbolic, de 5 lei/cap de animal. Restul sumei va fi direcționată către o schemă de ajutor de criză, prin care Ministerul Agriculturii promite să direcționeze banii către fermierii care dețin animale reale, neținând cont de data istorică din 2013.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că acest ajutor a fost aprobat de Comisia Europeană și se află acum în circuitul de avizare interministerial. Potrivit șefului MADR, Ordonanța ar urma să fie aprobată de Guvern săptămâna viitoare.

”Așteptăm Odronanța privind Covidul, care este depusă de mult. Răspunsul de la Comisia Europeană a venit. Noi, când am inițiat Ordonanța privind ajutorul de Covid, după o înțelegere cu crescătorii de bovine, unde am convenit ca sprijinul să fie mai aproape de numărul de animale reale, să dăm ANT-ul sub formă de sprijin Covid. Știam din start că o să dureze, dar era o diferență de 220.000 de animale față de acea dată istorică din 2013 și era posibilitatea ca banii să ajungă mai țintit spre oamenii care au acum animale. Este vorba despre 225 milioane de lei.

Ordonanța a ieșit de la Ministerul Finanțelor Publice, este acum la Ministerul Afacerilor Externe, de acolo mai avem doar Justiția. Sper ca săptămâna viitoare să intre în ședința de Guvern”, a anunțat Adrian Oros în exclusivitate pentru AGRO TV.

După ce va fi aprobată Ordonanța de Urgență care instituie acest ajutor, crescătorii de bovine vor primi banii în conturi prin intermediul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole