Plantele de birou apără sănătatea angajaților

44

Salariții care lucrează în birourile “dotate” cu ghivece cu flori se îmbolnăvesc mai rar, deci și concediile medicale sunt mai puține. Aceasta este concluzia unei echipe de cercetători de la Universitatea de Stat din Washington. Aviz angajatorilor!
Plantele încântă ochiul, oxigenează aerul și îmbie la momente de liniște, în care uiți de dosare, dead-line-uri și ședințe; pur și simplu, stai și le admiri. Așa explică specialiștii efectul benefic pe care îl au ghivecele cu flori asupra sănătății la locul de muncă:

angajații sunt mai puțin stresați și suferă mult mai puțin din cauza problemelor tipice în atmosfera închisă de birou – senzația de uscăciune a gâtului, dureri de cap, tuse, piele uscată.
Mai multe ghivece – mai puține concedii medicale

În birourile în care există plante ornamentale, oamenii lucrează mai relaxat și dau un randament superior (viteza lor de reacție crește cu până la 12%). Ei au un nivel al tensiunii mai bun decât în cazul celor ce lucrează într-un mediu arid, fără… o frunză verde, și respiră un aer mai curat (cantitatea de praf din încăpere se reduce cu 15-20%. Evident, cu o condiție: ca plantele să fie bine îngrijite, iar frunzele lor să fi curățate periodic, altfel se transformă ele însele în depozite de praf!). Sursa: libertatea.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult