Placentografia, noua modă culinară promovată de vedete

10

January Jones şi Tom Cruise au declarat ca sunt placentografi, adică au mâncat placentă umană.
Placentografia, moda mâncatului de placentă, a apărut în urmă cu câţiva ani în SUA şi în scurt timp a câştigat din ce în ce mai multe adepte în rândul lăuzelor.
Mai multe vedete americane, între care Tom Cruise şi January Jones, actriţa din „Mad Men”, s-au declarat practicanţi ai planectofagiei şi au promovat-o în presă ca pe ceva benefic pentru sănătate.


Consumatorii de placentă susţin că aceasta ajută la reglarea hormonilor, la combaterea depresiei postnatale, la sporirea producţiei de lapte matern, la tonifierea uterină şi la recâştigarea unor substanţe nutritive care se pierd în timpul sarcinii.
January Jones spune că placenta posedă proprietăţi hidratante şi este plină de vitamine. La început ea a ezitat sa o consume, dar apoi s-a gândit că oamenii sunt singurele mamifere care nu o mănâncă la naştere. Beneficiile consumului de placentă nu au fost deocamdată dovedite ştiinţific.
Pe internet au apărut deja reţete pentru gătirea placentei. Se recomandă prăjirea în ulei sau fierberea, deşi, susţin ziariştii americani, au fost multe cazuri în care mamele cu „stomacul tare” şi-au mâncat placenta crudă, cu garnitură de piure de cartofi. O altă reţetă destul de populară presupune ţinerea placentei în vapori fierbinţi de apă cu lămâie, până capătă aspect de carne fiartă. Apoi se consumă cu sos de ardei iute şi ghimbir.

Citește și

Cmentariile sunt închise