Pirații cibernetici i-au atacat pe producătorii de carne

Noua ameninţare la adresa securităţii alimentare mondiale – pirateria cibernatică, și-a pus amprenta și asupra celui mai mare furnizor mondial de carne (Grupul brazilian JBS SA), reprezentant al unei industrii deja afectată de pandemia de COVID-19.

Firma citată anterior a transmis că a fost nevoită să-şi închidă reţelele de computere din America de Nord şi Australia, după ce duminică a detectat un atac organizat al piraţilor cibernetici asupra unora dintre serverele sale, scriu cei de la Bloomberg. Fără a comenta cu privire la funcţionarea facilităţilor sale, JBS a estimat că acest incident ar putea întârzia anumite tranzacţii cu clienţii şi furnizorii săi.

„JBS USA a descoperit că a fost vizată de un atac cibernetic organizat care a afectat mai multe servere din sistemul său informatic din America de Nord şi Australia”, a informat compania, fără a preciza natura atacului. JBS a precizat că serverele de backup nu au fost afectate, iar compania lucrează în mod activ la restabilirea sistemelor în cel mai scurt timp posibil.

Atacul a blocat două schimburi din procesul de muncă și a oprit prelucrarea la una dintre cele mai mari fabrici de ambalare a cărnii din Canada, în timp ce compania a anulat toate sacrificările de bovine și ovine din Australia, potrivit Beef Central. Unele schimburi ale muncitorilor din abatoare și procesare au fost oprite și în SUA, potrivit unei postări a sindicatului pe Facebook.

Companiile multinaţionale sunt în mod frecvent ţinta atacurilor cibernetice. Un atac de acest tip a vizat la începutul lunii mai compania americană Colonial Pipeline, care deţine cea mai importantă reţea de conducte petroliere din SUA.

JBS are facilităţi de producţie în 20 de ţări. Uzinele din Australia şi Noua Zeelandă sunt responsabile pentru 4% din veniturile companiei, în timp ce operaţiunile din SUA şi Canada generează 50%, respectiv 3% din cifra de afaceri. Grupul brazilian are operaţiuni şi în America de Sud şi Europa.

Atacul care a vizat JBS a avut loc într-un moment în care industria mondială a cărnii se confruntă în continuare cu efectele pandemiei de COVID-19, după ce restricţiile de anul trecut au dus la închiderea unor uzine şi perturbarea livrărilor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole