Piperul, condimentul-medicament

Sertarul tău de condimente nu este numai un spaţiu secret al bunătăţilor pe care le prepari, ci şi o adevărată farmacie… culinară. Dintre ele, piperul iese repede în evidenţă prin virtuţile sale terapeutice pe care le vei afla şi tu imediat.

 

Ultimele cercetări științifice confirmă efectele benefice ale piperului, în special proprietățle lui tonice, stimulante și antibacteriene. Conform acestora, piperul face ca alimentele cu un conținut ridicat de proteine să fie mai uşor de digerat, deoarece conține uleiurile esențiale care stimulează sucul gastric. Află care sunt cele mai importante beneficii ale acestui condiment:

Ajută digestia

Te simţi balonat sau ai o digestie dificilă? Piperul negru stimulează papilele gustative de pe toată mucoasa bucală, apoi alertează stomacul, iar acesta creşte secreţia de acid clorhidric şi astfel alimentele sunt digerate mai repede. De asemenea, substanţele active din piper diminuează episoadele de balonare şi de meteorism.

Reduce durerile articulare în artrită

Cercetătorii ştiinţifici au descoperit că vinovată de apariţia artritei reumatoidale este o substanţă care provoacă inflamaţiile la nivelul articulaţiilor, sensibilitatea la durere şi febră. Piperina existentă în piper este capabilă să reducă acţiunea acestei substanţe nocive, iar rezultatele se pot vedea chiar după 4 zile.

În comerţ găseşti creme antireumatice cu piper sau îţi poţi prepara chiar tu un unguent din ulei obişnuit în care pui piper măcinat şi aplici o cataplasmă pe locul dureros.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult