Piaţă ţărănească şi meşteri populari la Muzeul Ţăranului Român

IncreaseÎntre 27 şi 29 aprilie, de vineri până duminică, de dis de dimineaţă până după-amiaza târziu, zeci de producători şi meşteri populari vă aşteaptă la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, cu Piaţă Ţărănească doldora de produse tradiţionale româneşti şi nu numai.

Producătorii vor aduce: telemea, urdă, caş afumat, brânză cu busuioc sau pătrunjel, brânză de burduf şi în coajă de brad, pastramă delicioasă, cârnaţi şi caltaboş precum şi alte delicii specifice zonelor de unde provin.

IncreaseŞi cum pastrama nu merge decât udată din belşug, nu vor lipsi nici băuturile, mai cu seamă vinuri tradiţionale, dar şi pălincă. Li se adaugă produse tradiţionale din carne de porc, viţel, oaie, gâscă din Galaţi, Botoşani, Braşov, Ialomiţa şi Iaşi, caşcavaluri olandeze şi dulciuri ungureşti. Vom putea găsi la târg şi siropuri din muguri de brad şi din fructe de pădure, dulceţuri de afine, căpşune, merişoare, zacuşte de ghebe şi hribi, prăjituri munteneşti şi maramureşene, cozonaci, ciocolată de casă şi halviţă din miere, plăcintă de Turnu şi alte deserturi delicioase.
Increase
Nu vor lipsi magiunul, mierea de albine, merele şi perele din livadă, turta dulce, covrigii de la Piteşti şi kürtős kalács. Din Munţii Apuseni veţi găsi ceaiuri, tincturi, siropuri şi alifii terapeutice, săpunuri de casă şi cosmetice naturale iar meşterii populari vă vor întâmpina cu ceramică, obiecte din lemn, căciuli de blană şi costume populare, cu ateliere de încondeiat ouă, cioplitori în lemn, articole hand-made şi multe alte surprize.

La Piaţa Ţărănească totul se ia pe degustate, iar pentru pofticioşi a fost pregătită o terasă cu bucătărie tradiţională românească la ceaun, cu sărmăluţe şi mămăligă, grătare şi lipie dâmboviţeană.

Increase Increase

 

 

 

 

 

 

Citește și

Comentariile sunt închise