Piața pâinii are nevoie de liniște și de un TVA mai mic

laptesipaineReprezentanții ai brutarilor și morarilor din România, prezenți în emisiunea “Agricultura la raport”, de ieri, 18 martie, au discutat despre piața pâinii din România. Aceștia au afirmat că, în acest moment, multe dintre intreprinderile care operează în domeniile morăritului și panificației nu mai obțin profituri și chiar înregistrează pierderi din cauza fiscalității excesive și, respectiv, a concurenței neloiale a producătorilor care își vând produsele “la negru”.

Viorel Marin, președintele Asociației Naționale de Morărit și Panificație din România, a afirmat că aceast sector are nevoie de liniște și de o bulă de oxigen pentru a se rederesa. “Unii brutari aduc bani de acasă ca să nu își închidă afacerile. Ni se pare anormal ca, în lipsa unor politici coerente pe termen lung, un întreg sector să fie sacrificat. Reducerea TVA-ului pentru produsele alimentare ar putea fi, însă, o măsură care ne-ar ajuta să ne revenim”, a explicat el.

Viorel Marin a mai precizat că reducerea TVA-ului pentru alimente la 9%, așa cum s-a promis, nu ar face altceva decât să ajute atât consumatorii români, cât și producătorii, să depășească mai ușor criza economică și să se alinieze taxelor pe valoarea adăugată din celelalte țări din Europa.

 

 

 

 

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult