Piața de desfacere, marea problemă a legumicultorilor români

fructesilegume

Pentru mulţi dintre fermierii din Transilvania, chiar dacă depun multă muncă, legumicultura nu se dovedeşte a fi o sursă importantă de venit. Sau este vina seminţelor, sau a secetei, şi în acelaşi timp a lipsei unui sistem de irigaţii bine pus la punct sau sunt ploi prea multe…însă una dintre cele mai mari probleme este piaţa de desfacere. Aici, producătorii de legume trebuie să se descurce cum pot pentru că mai peste tot autorităţile nu au bani şi pentru acest tip de investiţie. În comuna Apahida, din judeţul Cluj, legumicultorii se pot considera măcar pe jumătate norocoşi. Au o piaţa agro de gros pe care o pot folosi, iar municipalitatea a dezvoltat un program pentru susţinerea comerţului la marginea drumului.

“Se spune că cine nu munceşte nu primeşte. Ei bine, munca, cu toate că-l înnobilează pe om, atunci când o practici, cel puţin în agricultură, de unul singur şi fără un plan bun nu-ţi poate aduce roadele la care te aştepţi. Cu siguranţă sunt şi fermieri care ne pot contrazice, însă eu cred cu tărie că socoteala de acasă se poate potrivi cu cea din târg dacă înveţi la timp de la cei cu experienţă şi pui în practică secretele meseriei. Dacă nu, e alegerea ta şi poţi aştepta în continuare să facă cineva ceva pentru tine”, a afirmat primarul comunei Apahida, Grigore Fati, unul dintre susținătorii legumicultorilor din zonă.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult