Phil Hogan: România are un PNDR foarte bun. Mă aştept ca în martie să ajungem la nişte concluzii

13

hogan_agroDupă ce la începutul săptămânii trecute, oficialii Ministerului Agriculturii din România au fost la Bruxelles pentru a prezenta Comisiei Europene noul Program Naţional de Dezvoltare Rurală, Phil Hogan, comisarul european pentru Agricultură, a declarat pentru AGRO TV că draftul românesc de PNDR este unul foarte bun şi că este posibil ca în luna martie, acesta să fie aprobat de Comisie.

Mai mult, comisarul european a afirmat că se aşteaptă ca noul Program să aducă investiţii substanţiale în mediul rural din România şi să conducă la apariţia de noi locuri de muncă în satele din ţară.

„Conlucrăm cu autorităţile din România ca să finalizăm negocierile pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. NU sunt în discuţie doar măsurile de Agricultură, ci şi cele de Mediu, pentru care Comisia mai are de negociat dar România are un Program foarte bun, pe care l-a prezentat Comisiei. Dar ca şi în cazul tuturor celorlalte ţări, este nevoie de timp pentru a se lua deciziile finale şi mă aştept ca în martie să putem ajunge la nişte concluzii despre conţinutul PNDR şi sper că acesta va aduce investiţii serioase în mediul rural românesc şi că va conduce la crearea de noi locuri de muncă în zonele rurale din România”, a declarat Hogan, pentru AGRO TV.

Citește și

Cmentariile sunt închise