Phil Hogan promite că va sprijini fermierii din Estul Europei, afectaţi de embargoul rusesc

21

hogan_agroComisarul european pentru agricultură, Phil Hogan, a declarat pentru AGRO TV că se va implica în sprijinirea fermierilor din Estul Europei, care au avut de pierdut din cauza restricţiilor impuse de către Rusia.

Acesta a afirmat că, deşi următoarele şase luni se anunţă a fi dificile pentru agricultorii din statele nou intrate în Uniunea Europeană, printre care se numără şi România, vor fi căutate noi oportunităţi de piaţă care să diminueze pierderile suferite de agricultori.

„Sunt foarte conştient de problemele pe care noile membre U.E. le au din cauza embargoului rusesc şi am făcut tot ceea ce am putut ca să introducem noi măsuri pe piaţă, mai ales în sectoarele fructelor şi legumelor, pentru a-i ajuta pe fermieri să obţină preţuri bune pentru produsele lor şi am putut să îi ajutăm să le oferim oportunităţi alternative de piaţă. Am alocat 30 de milioane de euro pentru promovarea produselor alimentare şi vedem deja rezultate bună pe pieţele din Est.Totuşi, va fi o anumită volatilitate în primele şase luni din 2015 pe piaţă. Am ajuns la un minim istoric pentru preţul laptelui, dar vom continua să gestionăm în continuare situaţia”, a declarat Hogan.

Citește și

Cmentariile sunt închise