28 octombrie 2021 - 08:30

Petrea Dulgheru (fermier): Laptele La Dorna e adus din Polonia. Muntele este abandonat

vaci_martieMedicul veterinar Petrea Dulgheru a declarat in cadrul „Jurnalului de agricultura”ca laptele din zonele montane nu mai ajunge in magazine si ca La Dorna nu este un produs romanesc, ci lapte importat din Polonia, nu din Romania, asa cum scrie pe ambalaj.

El a afirmat ca situatia este mult mai grava, fiindca nu exista o strategie reala pentru salvarea fermierilor din zonele montane, asa ca situatia lor se va agrava si in continuare.

„La Dorna este adus aici și este produs în Polonia, nu în România. Daca muntele nu este sprijinit vor mai aparea si alte cazuri, asa ca vom bea lapte din import.Colectarea la munte este foarte scumpa, asa ca e normal ca apar tiruri cu lapte din Polonia la usa fabricilor de prelucrare, iar preturile sunt imbatabile. Trebuie sa se intample ceva, sa reapara micile unitati de colectare si procesare, care au fost inchise”,a afirmat Dulgheru

  1. Degeaba constata Dulgheru acum ce se intampla.Prea tarziu. Daca laptele ar veni cu tirurile din alt judet al tarii noastra situatia ar fi tot aceeasi. Importul este CONSECINTA nu CAUZA situatiei nedorite.Este o diferentaintre ele.

  2. Degeaba a vazut cum sta treaba in Austria si alte tari Radu Rei si altii daca nu au reusit sa implementeze si la noi un circuit al laptelui care sa functioneze. Esecul arata ca NU AU FACUT CE TREBUIE indiferent ce pretind prin vorbe.De ce vorbeste de strategie? Care strategie si de la cine o asteapta…? De la cei care nu sunt in domeniu? Spune ca sa ajuns unde sa ajuns pentru ca nu merge colectarea laptelui la munte?.Dar la elvetieni cum de merge ?Alooo…domnilor lasati pe altii daca nu va pricepeti!

Comments are closed.