PETRE DAEA: PIERDERI EXTRAORDINARE DE PRODUCTIE LA RAPITA DIN CAUZA PRECIPITATIILOR

92

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a precizat miercuri pe o reţea de soclializare că fenomenele meteorologice nefavorabile şi grindina, au generat pierderi „extraordinare de producţie”, pentru fermierii care deţin culturi de rapiţă.

„Pierderile de recoltă…de rapiţă, aici a fost o cultură de rapiţă, iată cât s-a pierdut, ce densitate formidabilă a samulastrei. Extraordinar, aici s-au pierdut cantităţi enorme”, a apreciat ministrul agriculturii într-un videoclip postat pe Facebook.

„Iată cum am pierdut din rapiţă în momentul recoltării, sau chiar înaintea recoltării, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, care ne-a creat o asemenea situaţie. O pierdere extraordinară de producţie şi se poate vedea această pierdere ca urmare a precipitaţiilor căzute, care au creat condiţii favorabile pentru răsărirea seminţelor care au căzut pe sol”.

“Păcat, este o situație pe care n-am mai întâlnit-o în activitatea mea de agronom”, a mai adăugat Petre Daea.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult