PETRE DAEA, INCANTAT DE PRODUSELE TRADITIONALE OLTENESTI

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, prezent la Slatina, la târgul organizat de Ziua produselor agroalimentare românești, a apreciat calitatea produselor expuse și a arătat că prin seria de târguri organizate în țară se încurajează consumul de produse românești.

„Prin aceste metode de prezentare, prin aceste târguri, o să înceapă și Indagra, o să vedeți, în continuare, o campanie care se va desfășura în toată țara, privind consumul de produse românești (…), consumatorul o să poată să aleagă în cunoștință de cauză (…). Mă bucur că am putut veni la Slatina pentru a fi alături de producători cu ocazia unei zile naționale privind produsele agroalimentare românești în baza unei legi care a avut un autor (…), pe domnul Stănescu (n.r. — deputatul PSD de Olt Alexandru Stănescu), pe care îl felicit”, a spus ministrul.

Ministrul a vizitat, timp de mai bine de o oră, toate cele peste 120 de standuri ale târgului — cu legume, fructe, brânzeturi, preparate din carne, vin, miere și produse apicole — și a stat de vorbă cu fiecare producător în parte, dar și cu mai mulți vizitatori ai târgului.

Întrebat de jurnaliști ce preparate sănătoase mănâncă ministrul Agriculturii într-o zi, Petre Daea a susținut că își ia la serviciu pachet cu mâncare preparată de soția sa, de acasă.

„Sunt meniuri diferite pe care le mănânc. La micul dejun nu mănânc. (…) Pentru prânz (…) eu vin cu mâncarea în fiecare zi de acasă, mi-o dă soția (…), de regulă câte o ciorbă de legume sau de carne de pasăre și, evident, felul doi — fie ardei, fie cartofi cu o bucată de carne și cam atât. (…) Și cina, când ajung acasă, de regulă ajung târziu, niciodată mai devreme de ora 23,00, apuc să mănânc ceea ce soția îmi dă și îi mulțumesc și pe această cale că are grijă de mine și mă primește la acea oră acasă”, a spus Daea.

- Publicitate -

În discuțiile cu fermierii, majoritatea legumicultori care derulează proiecte cu fonduri europene, ministrul i-a încurajat să continue accesarea de fonduri prin diferite programe, printre care și cel pentru tomate și le-a spus că începând din 16 octombrie va începe plata subvențiilor.

Ministrul Agriculturii a vorbit și de faptul că obiectivul principal al ministerului pentru anul 2018 este revitalizarea irigațiilor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole