PETRE DAEA: “HOGAN E MAI ROMAN CA MULTI ALTI ROMANI”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat miercuri că Phil Hogan, comisar pe Agricultură, aflat în luna septembrie în România, este “mai român ca mulţi români”, deoarece a susţinut agricultorii cu bani, acolo unde pesta porcină a afectat grav fermele.

“Excepţională a fost această discuţie, am spus-o şi vă repet acum că în comisarul Hogan am avut un ajutor. Hogan e mai român ca mulţi alţi români în această perioadă, în sensul că ne dau bani şi ne ajută să punem stăpânire pe acest virus, la care statul român a intervenit şi a dat acele despăgubiri, undeva în jur de 51 milioane lei pentru cei afectaţi. Continuă acest proces de acordare a sumelor pentru fermierii care au avut necazuri. Creşterea porcilor în gospodării la populaţie nu se va întrerupe”, a declarat Petre Daea, ministrul Agriculturii.

Acesta a vorbit şi despre procesul de repopulare de la nivelul ţării.

“Pe măsură ce inchidem focarele respective începe procesul de repopulare. În judeţul Bihor, localităţile Olosig şi Crestor, are loc a doua etapă de repopulare cu purcei santinelă. Creşterea porcilor în gospodării nu se va întrerupe”, a mai spus Daea.

Sursa: mediafax
Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult