PETRE DAEA ESTE DE ACORD CU MĂRIREA SALARIILOR DE LA APIA

Conducerea MADR, cea a APIA şi sindicaliştii s-au întâlnit pentru a îndrepta nedreptăţile comise de noua Lege a Salarizării.

Angajatii APIA sunt nemultumiti de faptul ca noua Lege a Salarizarii creaza discrepante dintre cei care lucreaza in aparatul central si colegii din teritoriu. Din acest motiv, sindicalistii trag tare pentru a-l convinge pe ministrul Petre Daea ca lucrurile nu se indreapta in directia cea buna. Pana acum la sediul MADR au avut loc deja doua intalniri intre Federatia Nationala a Sindicatului APIA si cei mai importanti oameni din sector.

Presedintele Octavian Mateescu si-a informat colegii din tara cu privire la rezultatul discutiilor printr-un e-mail ce le-a fost adresat de curand. Printre angajatii APIA circula deja zvonul ca incepand cu 1 ianuarie 2018 vor avea salarii cu 10% mai mari. Va redam mai jos mesajul trimis de catre seful FNS APIA catre colegii sai din sindicat:

 

Dragi colegi,

In urma solicitarii noastre domnul ministru Petre Daea a primit o delegatie a FNS APIA formata din subsemnatul, Ionel Murariu-vicepresedinte, Daniel Cristea-secretar general, Stefu Sterian-Sind Apia Constanta si Cristina Stanus-Sind Apia Sibiu in data de 11.08.2017. La intalnire a participat si dl director general Adrian Pintea. Tema intalnirii a fost salarizarea functionarilor APIA din teritoriu, care prin legea 153/2017 sunt foarte dezavantajati atat fata de colegii din aparatul central cat si fata de celelalte categorii de bugetari. I-am prezentat domnului ministru faptul ca prin aceasta lege 502 functionari de conducere din teritoriu pierd sume importante de bani din salariu incepand cu 01.01.02018 iar consilierii superiori din teritoriu care sunt majoritari raman practic la aceeasi salarizare in timp ce consilierii superiori din aparatul central au o crestere considerabila in situatia in care responsabilitatile si munca sunt aceleasi. Domnul ministru a sustinut ca dansul ca ordonator principal poate acorda anumite sporuri care sa compenseze pierderile avute de functionarii publici de conducere din teritoriu, insa conform legii 153/2017 i-am aratat ca nu se poate acest lucru si ca singura solutie si cerinta a tuturor functionarilor APIA din teritoriu este ca toti functionarii APIA din tara sa aibe grila de salarizare a aparatului central, pentru ca APIA functioneaza ca un tot unitar iar munca este aceeasi. Domnul ministru a cerut timp pentru a gasi solutiile cele mai bune si a propus sa ne intalnim pe data de 17.08.2017.

In data de 17.08.2017 la sediul MADR impreuna cu colegii Ionel Murariu si Stefu Sterian ne-am intalnit cu o delegatie a ministerului din care au facut parte dl ministru Petre Daea, dl Daniel Botanoiu secretar de stat, dl director Mihai Putintei si si alti specialisti in salarizare. Din partea APIA a participat dl director general Adrian Pintea si doamna director Camelia Luchian. Domnul ministru pregateste o nota de fundamentare prin care sa treaca toti sefii de birou si serviciu de pe gradul I pe gradul II. Reprezentantii FNS APIA asa cum au sustinut si in data de 11.08.2017 cat si in alte iesiri publice in presa inca din momentul in care legea era in dezbatere in Senat, ca toti functionarii APIA din tara sa fie trecuti pe grila aparatului central. Domnul ministru Petre Daea, dl director general Adrian Pintea, dna director Camelia Luchian au inteles nedreptatea care se face functionarilor publici din teritoriu si am cazut de acord ca FNS APIA sa faca o nota de fundamentare prin care sa ceara acest lucru directorului general, iar acesta impreuna cu dl ministru sa ceara modificarea legii 153/2017 printr-o ordonanta de urgenta .
NUMAI IMPREUNA VOM REUSI

Presedinte FNS APIA
Octavian Laurian Mateescu

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole