3 decembrie 2021 - 03:37

PETRE DAEA CRITICĂ ACȚIUNILE DE ÎMPĂDURIRE DIN JUDEȚUL SUCEAVA

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a oferit miercuri, la insistenţele jurnaliştilor, noi detalii în legătură cu plopii cu efecte dăunătoare din zona Rădăuţi, precizând că pe 731 de hectare de teren agricol, vândute de proprietari, noii proprietari au plantat plopi.

Marţi seară, ministrul a declarat, la TVR 1, că a fost la Rădăuţi, unde există mulţi plopi pe terenurile arabile, ceea ce ar avea efecte dăunătoare.

„Prin înălţimea plopului, iată că se realizează umbră, în stânga sau în dreapta, se umbresc suprafeţele de jur împrejurul plopului. Omul nu mai poate produce şi spune: hai, domnule, să vând„, a afirmat Daea, într-o emisiune la TVR 1.

Miercuri, într-o deplasare cu jurnaliştii efectuată la Colibaşi, judeţul Giurgiu, ministrul a dat noi detalii. „În orice caz, în zona Rădăuţiului sunt în jur de 731 de hectare. (…) Au vândut terenul, iar pe suprafeţele respective, terenurile vândute, înţelegând aici suprafeţele arabile, cei care au cumpărat au pus plopi”, a spus Daea, la insistenţele jurnaliştilor.