PETRE DAEA A ANUNTAT CA ROMANIA VA AVEA O BANCA DE GENE

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a declarat miercuri la deschiderea târgului ‘Toamna buzoiană” că anul viitor țara noastră va avea o bancă de gene pentru legumicultură, floricultură, plante medicinale și aromatice, pentru a realiza culturi din sămânță proprie.

„Este o preocupare a întregului guvern pentru acest obiectiv extrem de important în cercetarea țării, care, practic, își propune realizarea semințelor necesare pentru a realiza culturi din sămânță proprie”, a declarat Daea.

Ministrul agriculturii a spus că ‘a fost creat cadrul juridic pentru realizarea băncii de gene la Stațiunea de cercetare legumicolă din Buzău’.

„Hotărârea de guvern a fost aprobată, am creat cadrul juridic ca să putem să le acordăm sume importante de la bugetul statului pentru teme de cercetare majore. Avem în vedere ca la Buzău, cu fonduri europene și cu contribuția guvernamentală, să realizăm banca de gene pentru legumicultură, pentru floricultură, pentru plante medicinale și aromatice”, a afirmat Daea.

Ministrul agriculturii susține că ‘sunt pași făcuți până acum, vor fi și alții, în așa fel încât anul viitor să ne găsească cu o structură funcțională și să dezvoltăm cercetarea în domeniu, astfel încât România să nu fie dependentă de semințele din import’.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole