Peştele, bun pentru copii, cardiaci şi obezi

39

Peştele este un aliment foarte hrănitor şi, fiind o sursă excelentă de proteine cu puţine calorii, este mai bun decât orice alt tip de carne. Specialiştii îl recomandă cardiacilor, persoanelor care au probleme cu kilogramele, dar şi copiilor. Iată beneficiile lui.
Întăreşte imunitatea copiilor. Peştele este printre pri­mele alimente care intră în hrana diversificată a bebeluşului. Numărul pediatrilor care susţin introduce­rea peştelui în alimentaţia copiilor este în creş­tere constantă.
Cele două certitudini se fundamentează pe ne­cesarul de vitaminele D şi A în cazul copiilor de vârstă mică, peştele asigu­rând doze importante din aceste elemente. Vita­mina D este indicată pentru prevenţia rahitismului şi buna dezvoltare a sistemului osos. Vitamina A întăreşte sistemul imunitar şi protejează bebeluşul de afecţiuni oculare.

Protejează inima. Acizii graşi omega 3 care se găsesc în peşte sunt esenţiali pentru funcţionarea corectă a sistemului cardiovascular. Protejează arterele, venele şi sângele.

O dietă bogată în peşte ajută la prevenirea afecţiunilor cardiovasculare, asta deoarece peştele previne acumularea de trigliceride şi cheaguri de sânge şi reduce nivelul de colesterol din sânge.

Îmbunătăţeşte vederea. Peştele îmbunătăţeşte vederea şi luptă împotriva degenerării maculare. Previne sindromul ochilor uscaţi şi glaucomul. De asemenea, peştele reduce inflamaţiile de la nivelul ochilor şi ajută la funcţionarea corectă a vaselor de sânge din zona oculară.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult