PEȘTE CONFISCAT DE POLIȚIȘTI, ÎN ILFOV

24

În 23 martie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice și de ordine publică din cadrul IPJ Ilfov au acționat pe linia combaterii evaziunii fiscale și protejării populației împotriva actelor de comerț ilicit.

Activitățile s-au desfășurat pe raza localităților Voluntari, Snagov, Pantelimon, Ciorogârla, Ștefănești, Berceni și Dărăști, fiind verificate mai multe societăți comerciale, care comercializează produse din pește.

Cu această ocazie a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală pe numele reprezentantului legal al unei societăți comerciale, care ar fi comercializat o cantitate de aproximativ 200 kilograme de pește, fără a evidenția operațiunile comerciale în documentele contabile.

De asemenea, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 85.000 de lei și s-a dispus confiscarea cantității de 100 kg pește, în valoare de 548 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor acte de comerț ilicit.

La acțiune au participat și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Citește și

Cmentariile sunt închise